Yanlış Postürün Oluşturduğu Sağlık Sorunları

Yanlış Postürün Oluşturduğu Sağlık Sorunları

Yanlış Postürün Oluşturduğu Sağlık Sorunları

Postür, vücudunuzun ayakta veya otururkenki pozisyonudur. Omurganızın başınız, omuzlarınız ve kalçalarınızla nasıl hizalandığınızın tanımıdır.

Tıpkı mükemmel bedenler olmadığı gibi "mükemmel" bir duruş da yoktur. İyi duruş, kas gruplarınızın, eklemlerinizin ve bağlarınızın üzerlerindeki stresi azaltan, vücudunuzu esnek tutan, yorgunluğu azaltan ve dengenizi korumaya yardımcı olacak şekilde hizalanmış bir omurgaya sahip olmak anlamına gelir.

Farkında olmadan kötü bir duruş alışkanlığı edinmek kolaydır. Küçük bir ekrana bakarak, sandalyede eğilerek, ev işleri yaparak veya yürürken ağır bir sırt çantası taşıyarak bu durumlarda uzun süreler geçirebilirsiniz. Duruşunuzun farkında olmadan geçirilen bu süreler sizin duruşunuzu oluşturmakta olup olumsuz yönden etkilerken sağlığınızı da etkilemektedir. Sergilemiş olduğunuz bu kötü duruşla birlikte;

  • Kas-iskelet sisteminiz yanlış hizalanır,
  • Omurganız daha kırılgan ve yaralanmaya yatkın hale gelerek yıpranır,
  • Boyun, omuz ve sırt ağrısına neden olur,
  • Esnekliğiniz azalır,,
  • Eklemlerinizin hareket etme kabiliyeti etkilenir,
  • Yediklerinizi sindirmek zorlaşır,
  • Nefes almanız güçleşir,
  • Denge sistemini etkiler düşme riskini artar…

Daha sayabilceğimiz birçok neden gün içerisinde çalışırken veya otururken aslında önemli bir durum olarak görmediğimiz nasıl bir duruş içerisinde olduğunuzla alakalıdır.

Duruşunuzu Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Televizyon seyrederken, bulaşık yıkarken veya yürürken gibi günlük aktiviteler sırasında dik durmayı sürekli kendinize hatırlatın.

Bilgisayar başında otururken, akşam yemeği hazırlarken veya yemek yerken, bulunduğunuz alanın sizin için rahat bir yükseklikte olduğundan emin olun.

Rahat, alçak topuklu ayakkabılar giyin. Örneğin yüksek topuklu ayakkabılar dengenizi bozabilir ve sizi farklı şekilde yürümeye zorlayabilir. Bu kaslarınıza daha fazla baskı uygular ve duruşunuza zarar verir.

Kodgem Straight ile Duruşunuzu Geliştirin

Sürekli iyi bir duruş sağlamayı kendinize hatırlatamıyor ve uygulayamıyorsanız Straight tam da bunu size sağlamak için üretildi. Gün boyu süren bel ağrılarınızı, kas ağrılarınızı ve uyku problemlerinizi önlemek için giyilebilir bir asistan olan Kodgem Straight duruşunuzda gelişme sağlıyor. Kodgem Straight sağlıklı duruş alışkanlığını doğal olarak kazanmamız için, bilimsel olarak BioFeedback yöntemini kullanıyor ve duyularımıza hitap ederek uyarıyor. Mobil uygulaması ile entegreli çalışabilen Straight ayrıca duruşunuzu takip edip gün sonunda analiz etmenizi sağlamaktadır.

Sonraki gönderi

Dik Duruş ve Enerji Dengesi: Bedenin ve Ruhun Harmonisi
Dik Duruş ve Enerji Dengesi

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.