Pandeminin Duruşumuz Üzerindeki Etkisi

Pandeminin Duruşumuz Üzerindeki Etkisi

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi günlük yaşantımızı,çalışma hayatımızı ve kas-iskelet sistemimizi olumsuz yönlerden etkilemiş, hareketlerimizi kısıtlayarak ekran başında geçirdiğimiz süreyi artırmış ve hareketsiz bir yaşama sürüklemiştir.

Pandeminin başladığı dönemden itibaren çalışma ortamları değişmiş uzaktan çalışma sistemine geçilmiştir. Değişen bu sistem ile birlikte çalışma alanları ev olmuş evde koltuk, yemek masası, mutfak veya yatak gibi alanlar ergonomik olmayan çalışma ortamları olmuştur. Pandemi sürecinde pek çok kişi ergonomik olmayan bir şekilde evden çalışmaya başlasa da, koşullara adapte olmak sanıldığı kadar kolay olmamakla birlikte özellikle sağlık açısından zorlayıcı durumlara neden olmaktadır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden Öğr. Gör. İmge Nas, Yeni tip Koronavirüs pandemisindean kaynaklı kısıtlamalarla yaşanan fiziksel aktivite eksikliğinin insanların kas ve iskelet sağlığındaki olumsuz etkisine dikkati çekerek "En etkili ilaç egzersizdir" demiştir.

Ofis çalışma düzeninden uzaklaşılarak uyku ve beslenme düzeninin bozulması ve bunlara ek olarak hareketsizliğin de eklenmesi ile yaygın kas ağrılarıyla karşılaşılmaktadır.

Öğr. Gör. İmge Nas’a göre, ergonomik olmayan sandalye masa gibi çalışma üniteleri nedeniyle yaşanan kas ağrılarının arttığını belirtmiş olup, bu ortamların özellikle boyun ağrıları, sırt ağrıları, bel ağrılarına neden olduğunu açıklamaktadır.

Evden çalışılan bu dönemde uzun süreler statik ve sabit pozisyonlarda kalınması postürümüz için artık çok daha önemli. Hareketsiz yaşamın hayatımızın bir parçası olması ve ergonomik olmayan çalışma ortamı ile duruşumuzdaki bozukluklar artmış, bel ağrıları kaçınılmaz bir sorun olmuştur. Tam da bu sorunlardan kurtulmak için tasarlanmış giyilebilir bir cihaz olan  Kodgem Straight artık her zaman sizinle birlikte. Kodgem Straight duruşunuzu 21 gün içerisinde geliştirerek bu sayede bel ağrılarınızı hayatınızdan çıkarmaktadır. Sağlıklı duruş alışkanlığını doğal olarak kazanmanız için bilimsel olarak BioFeedback yöntemini kullanarak ve duyulara hitap ederek uyarmaktadır. Ayrıca Straight mobil uygulaması gün boyu duruşunuzu takip ederek gelişiminizi grafiksel olarak görüntülemenizi de sağlayabiliyor.

Kodgem Straight hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Sonraki gönderi

Dik Duruş ve Enerji Dengesi
Omurga Sağlığıyla Gençleşin!

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.