HAYATA KARŞI DİK DUR !

HAYATA KARŞI DİK DUR !

Günlük dilde kambur durmak olarak nitelendirdiğimiz postür bozukluğu, oturma, kalkma ve yürüme sırasında vücudumuzun dengeyi sağlayamaması durumudur. Bu durum ileri ki yaşlarda daha çok ortaya çıkmakla birlikte günümüzün getirdiği şartlarla erken yaşlarda da oldukça sık görülmeye başlanmıştır.

Bu durumun sebebi gayet açık :)

Gelin hep birlikte bakalım ?

 

GÜNLÜK ALIŞKANLIKLAR

Duruşumuz gün içerisinde kambur olmaya yönelik bir eğilim gösterecek ve bu gitgide kalıcı hale gelecektir. ''Kayayı delen suyun gücü değil sürekliliğidir'' sözünden hareketle doğru duruş alışkanlığımızı yanlış şekilde değiştiriyoruz.

TEKNOLOJİK CİHAZLAR

Günlük hayatta adeta içine hapsolduğumuz teknolojik cihazlar, örneğin cep telefonuna bakma, klavye kullanım durumlarına alışmakla birlikte duruş düzenimizi bozacak ve dik durmak istediğimiz durumlarda oldukça zorlanmaya başlayacağız.

KASSAL DENGESİZLİK

Kassal dengesizlik, kaslarımızın dengesiz şekilde gelişim göstermesidir ve dik duramamamızın en büyük nedeni budur.

Vücudumuzun ön grubunda, omuzların iç kısmı aşırı gergin bir hale gelir ve bu şekilde duruşumuz öne doğru bozulmuş olur. Sırt tarafında yer alan kaslarımız ise güçsüzleşir ve olabildiğinden fazla esnek hale gelir. Vücudumuzda oluşan bu dengesizliği gidermek için ise, orta kısımda ki kasları güçlendirirken ön kısımda ki gergin kasları da esnetecek egzersizler yapmaya ihtiyacımız vardır.

UZUN BOYLU OLMAK

Uzun boylu insanlar genelde her konuda avantajlıdır.

Peki ya duruşları konusunda da öyle mi ?

Uzun boylu insanlar günlük yaşamdaki iletişim hareketliliğinden dolayı birçok hareketini aşağıya doğru bakarak gerçekleştirir. Bu durumda başı öne doğru düşer ve duruşunda bir bozulma meydana gelir.

Duruşumuza yandan bakıldığında omuz ve kulak memesi aynı hizada olmalıdır. Eğer aynı hizada değilse duruşumuzda bir bozulma yaşanmaya başlanmış demektir.

 

YATAK SEÇİMİ

Ömrümüzün yaklaşık üçte biri yatakta geçmektedir. Çukur olan yataklarda gün içerisinde omurganın aşağıya kaymasıyla omurganın doğal kıvrımları bozulmaktadır. Bu durum dik duruşumuzun sınırlayıcı etkisi haline gelecektir.

Duruşumuzda bir bozulma yaşamamak adına çok yumuşak yataklar seçmek yerine serte yakın yatakları seçmek daha sağlıklı olacaktır.

Aynı durumlar yastık tercihinde de geçerlidir. Yastığımız çok alçak ve çok yüksek olmamalı, boyun çukurumuza denk gelecek şekilde olmalıdır. Çok sert yastıklar ise boynun zorlanmasına sebebiyet vermektedir.

Duruşunuz hakkında farkındalığa varmanız için yapmanız gereken ilk olarak, ayna karşısında ayakta, önden ve yandan duruşunuzu incelemenizdir. Baktıkça yanlış olanı görüp bir farkındalık geliştireceksiniz. Günlük yaşam süresince aynadaki düzelttiğiniz duruşunuz gözünüzde canlandıkça yanlışlarda düzelecektir.

Beden dili insanın ruh halini yansıtmaktadır. Beverly Hılls'de yaşayan ünlü kayropraktor DR. DAVID TANNEBAUM, '' İyi bir duruş, kulakların, omuzların, bel kemiğinin ve ayak bileklerinin düz bir hatta dizildiğinde ortaya çıkar. Aynaya baktığında sanki orduda görevliymiş gibi görünmelisin.'' Diyor.

Daha iyi bir duruş sergileyebilmek KODGEM STRAIGTH ile artık daha ulaşılabilir

Daha doğru bir duruşa kısa bir sürede kavuşmak için üretilen Kodgem Straight, artık hayatınızın bir parçası haline gelecek. Yanlış bir postür sergilediğinde küçük titreşimlerle seni uyarır ve günlük yaşantınızı daha kaliteli bir hale getirmeyi amaçlar.

Aynı zamanda gelişim sürenizi StraightApp uygulamasından da takip edebilirsiniz. Gerekli yerlerde konumunuza göre cihazı ayarlayabilir ve önerdiğimiz egzersizlerden yararlanabilirsiniz.

Sonraki gönderi

İş Hayatında Başarmak İçin "DİK DUR!"
En Güzel Giysimiz Duruşumuz

Yorum yazın

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.